≡ Menu

Walk to Earn

Walk to Earn aplikacije ali aplikacije, ki plačajo za hojo, štejejo korake, merijo dolžino poti, čas vadbe, kalorije, srčni utrip,… Vsaka aplikacija ima svoj koncept delovanja, zato se med sabo razlikujejo po uporabi. Teh aplikacij obstaja kar nekaj, večina jih je v fazi razvoja, predstavil bom pa tiste, ki jih uporabljam sam. Nekatere so brezplačne za uporabo, ostale pa zahtevajo investicijo v obliki članerine ali invetsicijo v žetone ali NFT.

Sweatcoin (SWEAT)

Sweatcoin SWEAT

Sweatcoin je aplikacija, ki šteje korake in ne zahteva nobene investicije. Prvih 5000 korakov minta nove SWEAT kovance, katerih težavnost narašča z vsakim korakom. V času pisanja, je za 1 SWEAT potrebnih 1700 korakov. Aplikacija deluje v ozadju in ne vzame nobenega časa.

Zaenkrat lahko te kovance porabite za brezplačne izdelke, PayPal ali Amazon kupone, jih donirate raznim fundacijam ali pa shranjujete. Ekipa je za 12. september 2022 napovedala, da bojo te kovance spremenili v kriptovaluto SWEAT. SWEAT kovanec deluje na NEAR protokolu.

Obstaja možnost nadgradnje računa na Premium, ki stane 3€/mesec ali16€/leto. S Premium naročnino aplikacija minta prvih 6000 korakov.


Walk With Step (STEP)

WalkWithStepSTEP

WalkWithStep je aplikacija, ki šteje korake in prehojeno razdaljo ter razdaljo prevoženo s kolesom (Ride to Earn). Za zaslužek z aplikacijo je potrebno imeti v denarnici vsaj 22000STEP kovancev ali NFT. Aplikacija plača minimalno 4000 do maksimalno 30000 korakov in do 10km na dan. Nagrada se izplačuje dnevno, okoli 15:30 ure v BNB kovancu, ki gre direktno v denarnico. NFT omogoča še deljenje dobička od pristojbin na centraliziranih menjalnicah ter deljenje dobička od prihajočega Metaversa, ki ga ustvarjajo.

STEP kovanec deluje na BCS Binance Smart Chainu.


COIN app (XYO)

COIN app XYO

COIN je aplikacija za georudarjenje, ki omogoča zbiranje “inapp” kovancev, katere nato zamenjate za njihovo kriptovaluto XYO, Bitcoin, Ethereum ali druge nagrade. Namenjena je tistim, ki se veliko pomikajo, ne glede na to ali veliko hodite, tekate, kolesarite, vozite z avtomobilom ali potujete.

Za resen zaslužek s to aplikacijo je potreben vložek 17EUR, za bluetooth obesek ali NFC kartico, za potrditev “identitete”, obenem pa poveča zaslužek za 12X. Kovance je možno zaslužit tudi z ogledom reklam, igranjem igric in preizkušanjem aplikacij. Na voljo je tudi Premium naročnina, ki poveža zaslužek za 36X.

XYO kovanec deluje na Ethereumu. 6. novembra 2021 je presenitil s svojo najvišjo vrednostjo 8 centov, kar pomeni, da je v enem letu zrastel za 40000%.

Opozorilo o tveganju pri investiranju v kriptovalute!

 

Investiranje ima velike potencialne nagrade, vendar tudi veliko potencialno tveganje. Zavedati se morate tveganj in jih biti pripravljeni sprejeti. Ne trgujte z denarjem, katerega si ne morete privoščiti, da bi ga izgubili. Vsebina in informacije na spletni strani Kriptoban.si, so zgolj v izobraževalne namene in niso nagovarjanje ali ponudba za nakup ali prodajo kriptovalut in kripto žetonov. Kriptoban.si ni storitev investicijskega svetovanja in ne daje nobenih priporočil za nakup ali prodajo kriptovalut.

 

Pretekla uspešnost katerega koli investicijskega sistema ni nujno pokazatelj prihodnjih rezultatov. Čeprav se odločite, da boste ukrepali na podlagi posredovanih informacij, vam Kriptoban.si v nobenem trenutku ne bo dal posebnih priporočil za katero koli določeno osebo in v nobenem trenutku bralec, ne sme upravičeno sklepati, da je takšen nasvet namenjen bralcu in Kriptoban.si na noben način ne bo prevzel odgovornosti za kakršne koli izgube, ki so posledica vaše odločitve. Informacije, ki jih posreduje Kriptoban.si, so izražene v dobri veri, vendar niso zagotovljene.

 

Zavedajte se, da investiranje zahteva znanje in potrpežljivost. Investiranje v kriptovalute ali kripto žetone je zelo špekulativno in trg je večinoma nereguliran – zato bi moral biti vsak, ki razmišlja o tem, pripravljen izgubiti celotno naložbo. Premislite ali razumete, kako delujejo kriptovalute in ali si lahko privoščite veliko tveganje izgube denarja.