≡ Menu

Walk to Earn

Walk to Earn aplikacije so aplikacije, ki plačajo za hojo, štejejo korake, merijo dolžino poti, čas vadbe, kalorije, srčni utrip,… Vsaka aplikacija ima svoj koncept delovanja, zato se med sabo razlikujejo po uporabi. Teh aplikacij obstaja kar nekaj, večina jih je v fazi razvoja, predstavil bom pa tiste, ki jih uporabljam sam. Nekatere so brezplačne za uporabo, ostale pa zahtevajo investicijo v obliki članerine ali invetsicijo v žetone ali NFT.

Sweatcoin (SWEAT)

Sweatcoin SWEAT
Ime aplikacije: Sweatcoin
Kovanec: SWEAT
Free-To-Play: Ja
Blockchain: NEAR
Povezava: https://sweatco.in/
V primeru, da uporabite zgornjo povezavo, prejmete 5 Sweatcoin žetonov.

Sweatcoin je aplikacija, ki šteje korake in ne zahteva nobene investicije. Prvih 5000 korakov minta nove SWEAT kovance, katerih težavnost narašča z vsakim korakom. V času pisanja, je za 1 SWEAT potrebnih 2450 korakov. Aplikacija deluje v ozadju in ne vzame nobenega časa.

Za vse ostale korake dobite Sweatcoin žetone, ki so “inapp” žetoni in jih lahko porabite za brezplačne izdelke, PayPal ali Amazon kupone, jih donirate raznim fundacijam ali pa shranjujete za dražbo.

Obstaja možnost nadgradnje računa na Premium, ki stane 3€/mesec ali 16€/leto. S Premium naročnino aplikacija minta prvih 6000 korakov in omogoči dostop do Premium trgovine.

Sweat Hero

Za začetk leta 2023, ekipa napoveduje novo igro Sweat Hero, za katero bo potrebno imeti NFT. Vsak, ki bo imel na telefonu Sweatcoin aplikacijo in SWEAT denarnico, bo prejel brezplačen NFT, s katerim bo lahko sodeloval v igri.


COIN app (XYO)

COIN app XYO
Ime aplikacije: COIN app
Kovanec: XYO
Free-To-Play: Ja
Blockchain: Ethereum
Povezava: https://coinapp.co/
V primeru da uporabite zgornjo povezavo, prejmete dodatnih 1000 žetonov.

COIN je aplikacija za georudarjenje, ki omogoča zbiranje “inapp” kovancev, katere nato zamenjate za njihovo kriptovaluto XYO, Bitcoin, Ethereum ali druge nagrade. Namenjena je tistim, ki se veliko pomikajo, ne glede na to ali veliko hodite, tekate, kolesarite, se vozite z avtomobilom ali potujete.

Za resen zaslužek s to aplikacijo je potreben vložek 17EUR, za bluetooth obesek ali NFC kartico, s katero potrdite “identiteto”, obenem pa poveča zaslužek za 12X. Kovance je možno zaslužit tudi z ogledom reklam, igranjem igric, izpolnjevanjem anket in preizkušanjem aplikacij. Na voljo je tudi Premium naročnina, ki poveža zaslužek za 24 36 krat, odvisno od paketa.

XYO kovanec deluje na Ethereumu. 6. novembra 2021 je presenitil s svojo najvišjo vrednostjo 8 centov, kar pomeni, da je v enem letu zrastel za 40000%.


Walken (WLKN)

Walken Walk to Earn
Ime aplikacije: Walken
Kovanec: WLKN
Free-To-Play: Ja
Blockchain: Solana
Povezava: https://walken.io/
Vstopna koda: W1NVLLI

Walken je zanimiva Free-to-Play aplikacija, kjer dobiš eno brezplačno muco (CAThlete), ki je tvoj tekmovalec v igri. Ko CAThlete nadgradiš do stopnje 6 (level 6), postane NFT. Vsak CAThlete ima določene karaktreristike, strength (moč), stamina (vzdržljivost) in speed (hitrost). Na podlagi teh karaktristik tekmueš z ostalimi, zraven pa prišteje še opravljene korake v zadnjih 24 urah. Skupni seštevek vseh karakteristik, določi zmagovalca. Zaslužek je odvisen od CAThlete stopnje (level).


Digital Fitness (DEFIT)

Digital Fitness DEFIT

Ime aplikacije: Digital Fitness
Kovanec: DEFIT
Free-To-Play: Ja
Blockchain: Ethereum, Polygon
Povezava: https://defit.com/
Kapitanova koda: 6DED6B6D
Z uporabo kapitanove kode, si povečate zaslužek v aplikaciji.

Digital Fitness je aplikacija, ki plača za fizično aktivnost. Deluje brez investicije, kot Free-To-Play, kjer lahko zaslužite 1 DEFIT kovanec na dan. Obstaja možnost nadgradnje na Club Member, kjer potrebujete 3000 DEFIT kovancev in posledično prejemate večje število kovancev za fizično aktivnost, odvisno tudi od dolžine in zahtevnosti vadbe.


STEPN (GMT)

STEPN NFT game

Ime aplikacije: STEPN
Kovanec: GMT – GST
Free-To-Play: Ne
Blockchain: Solana, Binance Smart Chain in Ethereum
Povezava: https://stepn.com/
Aktivacijska koda: 29977092
Koda je veljavna za enega uporabnika. Prosim, da jo izkoristi nekdo z resnimi nameni.

STEPN je aplikacija, v katero je potrebna investicija v NFT, če želite sodelovati. Ta NFT je potrebno skrbno izbrati, ker je zaslužek odvisen od tega koliko zaslužite in koliko morate plačati za popravilo superg, po končani vadbi.


Get Primal (PRIMAL)

Get Primal
Ime aplikacije: Get PRIMAL
Kovanec: PRIMAL
Free-To-Play: Ja
Blockchain: Avalanche
Povezava: https://www.getprimal.com/
Referal koda: XBK0KKMN
Za sodelovanje potrebujete referal kodo. Koda je veljavna za vse uporabnike.

Get PRIMAL aplikacija še ni voljo. Zaenkrat lahko samo nabirate HIT točke, katere boste kasneje lahko zamenjali za Lootboxe, v katerih se skrivajo razne nagrade. Ne pozabite vpisati denarnice, ker vam prinese dodatne 4 HIT točke na dan.


Step (STEP)

WalkWithStepSTEP
Ime aplikacije: Step
Kovanec: STEP
Free-To-Play: Ne
Blockchain: Binance Smart Chain
Povezava: WalkWithStep

WalkWithStep je aplikacija, ki šteje korake in prehojeno razdaljo ter razdaljo prevoženo s kolesom (Ride to Earn). Za zaslužek z aplikacijo je potrebno imeti v denarnici vsaj 22000STEP kovancev ali NFT.

Aplikacija plača minimalno 4000 do maksimalno 30000 korakov in do 10km na dan. Nagrada se izplačuje dnevno, okoli 15:30 ure v BNB kovancu, ki gre direktno v denarnico. NFT omogoča še deljenje dobička od pristojbin na centraliziranih menjalnicah ter deljenje dobička od prihajočega Metaversa, ki ga ustvarjajo.


Največji čar teh aplikacij pa je, da jih lahko uporabljamo vse naenkrat.

Opozorilo o tveganju pri investiranju v kriptovalute!

 
Investiranje v kriptovalute ima velike potencialne nagrade, vendar tudi visoko tveganje. Preden investirate, se morate zavedati tveganj in biti pripravljeni jih sprejeti. Ne investirajte denarja, ki ga ne morete izgubiti. Informacije na spletni strani Kriptoban.si so namenjene izključno izobraževalnim namenom in niso ponudba za nakup ali prodajo kriptovalut.
Kriptoban.si ne nudi svetovanja pri investiranju in ne daje priporočil za nakup ali prodajo kriptovalut.
Pretekli uspehi niso nujno pokazatelj prihodnjih rezultatov. Investiranje zahteva znanje in potrpežljivost.