≡ Menu

Coinbase

Sponzorirano
Coinbase pregled in ocena

Coinbase je bil ustvarjen leta 2012 in je popolnoma regulirana in licencirana borza kriptovalut, ki nudi širok seznam kriptovalut, ki ustrezajo njihovim decentraliziranim standardom. Nudijo široko paleto storitev, kot so naložbe v kriptovalute, napredna trgovalna platforma Coinbase Pro, denarnico za manjše vlagatelje Coinbase Wallet, skrbniške račune za institucije, svoj lastni stabilni kovanec za ameriški dolar USD Coin (USDC) ter Learn and earn, ki omogoča da se poučite o določenem projektu in ste za to plačani.


Ključne informacije o Coinbasu

  • Nudijo varen načina vlaganja in trgovanja s kriptovalutami.
  • Nudijo več kot 100 kriptovalut, seznam pa še vedno raste.
  • Preprosto za uporabo in možnost zaslužka kriptovalut.
  • Trgovalna platforma Coinbase Pro je na voljo vsem Coinbase uporabnikom in ima nižje pristojbine.

Trgovalna izkušnja

Coinbase je namenjen začetnikom, ki nimajo izkušenj z investiranjem, zato je njegova uporaba zelo enostavna. Trgovanje poteka v brskalniku, ne nudijo prenosljive programske opreme za hišne in prenosne računalnike, obstajajo samo aplikacije (Coinbase, Coinbase PRO,Coinbase Wallet in Coinbase Card) za mobilne telefone Android in iOS.

Kliknite tukaj in si ustvarite račun še danes!
(Pri uporabi zgornje povezave, dobite Bitcoin v vrednosti 10€)

Po vpisu vas preusmeri na domačo stran, kjer vidite znesek vašega portfelja, graf uspešnosti za določeno časovno obdobje in seznam kriptovalut, ki jih spremljate. Na desni strani zgoraj sta 2 gumba, “Buy / Sell” in “Send / Receive” gumb.

Buy / Sell” gumb uporabimo za nakup, prodajo ali menjavo kriptovalut. Pri nakupu obstaja možnost enkratnega nakupa kriptovalut ali ponavljajoči se dnevi, tedenski ali mesečni nakupi, v kolikor niste prepričani, kdaj kupit kriptovalute.

Send / Receive” gumb uporabimo, kadar želimo prenesti kriptovalute v denarnico, menjalnico ali želimo plačati. Coinbase omogoča svojim uporabnikom, da si kriptovalute pošiljajo med sabo z uporabo email naslova ali telefonske številke in ne samo preko javnega naslova.

Coinbase Pro

Medtem, ko je Coinbase aplikacija zelo enostavna za uporabo, ker je namenjena začetnikom, je bolj izkušenim investitorjem namenjena aplikacija Coinbase Pro, ki je bolj kompleksna in ponuja širšo paleto orodij za trgovanje. Za uporabo Coinbase Pro trgovalne platforme, se uporabi isto uporabniško ime in geslo, kot za Coinbase in ni potrebno ustvariti novega računa.

Coinbase Wallet

Je mobilna aplikacija, ki omogoča varno shranjevanje kriptovalut in zbirateljskih NFTjev, ter omogoča trgovanje na več kot 500 decentraliziranih menjalnicah (DEX) in sodelovanje v decentraliziranih financah, ki omogočajo, da služite obresti s posojanjem in izposojanjem kriptovalut. Za namizne in prenosne računalnike ni posebne prenosljive programske opreme, obstaja pa razširitev za brskalnik Chrome.

Za uporabo mobilne aplikacije Coinbase Wallet, ni potreben Coinbase račun. V primeru, da Coinbase račun obstaja, pa lahko vse kriptovalute na računu, prenesemo v denarnico z enim klikom. Obstaja tudi možnost nakupa, menjave ali prodaje izbrane kriptovalute, neposredno iz denarnice.

Coinbase Card

Je mobilna aplikacija, ki omogoča popolni nadzor nad Coinbase Visa debetno kartico, ki je podprta s sredstvi iz Coinbase računa. Aplikacija omogoča nadzor nad porabo, stanjem na računu, preklapljanje med kripto računi in tako nadzorujete, s katero kriptovaluto boste plačali in kar je najpomembneje, kartico lahko zamrznete v primeru izgube ali kraje.

Kliknite tukaj in si ustvarite račun še danes!
(Pri uporabi zgornje povezave, dobite Bitcoin v vrednosti 10€)

Learn and earn

Learn and earn je razdelek, ki je še posebej primeren za začetnike in manjše vlagatelje, ker lahko s tem bistveno povečajo svoj portfelj in obenem dobijo malo občutka, kaj omogoča tehnologija veriženja blokov. Pogoj za sodelovanje je, poslovanje s Coinbasom vsaj v višini 80 EUR.

Pri večini projektov je možno zaslužit 3 USD v njihovem žetonu, pri nekaterih je možno zaslužit tudi do 40 USD.

Do sedaj je bilo možno sodelovati v več kot 20 projektih kot so Celo, Compound, Stellar Lumens, The Graph, AMP, Fetch.ai, Clover Finance, NuChyper, Balancer, UMA, Rally, Chilliz, Polygon, BarnBridge, X0, Algorand, Band Protocol, Algorand, EOS, Filecoin, Kyber Network, Maker, Orchid, Tezos in še številne druge.

Prednosti Coinbase platforme

  • Velika izbira kriptovalut: na voljo je več kot 100 kriptovalut, seznam pa se konstantno širi.
  • Preprosta uporaba: zelo enostaven uporabniški vmesnik, kjer se v nekaj minutah prijavite in opravite nakup.
  • Učni program: je na voljo tistim, ki se želijo o določenih projektih poučiti in so za tudi plačani.
  • Visoka likvidnost: Coinbase se uvršča med visoko likvidne borze, kar vlagatelja ščiti pred nenadnimi zdrsi cen.

Slabosti Coinbase platforme

  • Višje pristojbine v primerjavi z nekaterimi večjimi konkurenti, v primeru, da se ne uporablja Coinbase Pro, ki nudi nižje pristojbine in več funkcij.

Varnost

Coinbase uporablja različne varnostne ukrepe in zagotavlja visoko stopnjo varnosti, v primerjavi z ostalimi vodilnimi menjalnicami, vendar vseeno obstaja možnost vdora. Nekateri uporabniki so že poročali o izgubi kriptovalut. Potrebno je razumeti, da je račun na katerikoli platformi ali menjalnici, varen le toliko, koliko ga sami naredimo varnega. Nujno je uporabljati močna gesla in ostale varnostne funkcije, kot je preverjanje v dveh korakih. Kriptovalute je priporočljivo prenesti v denarnico, kjer imate popoln nadzor nad premoženjem.

Odpiranje računa

Registracija novega računa na Coinbase platformi je zelo enostavna. Najprej vpišete ime in priimek, email naslov in geslo, ki naj bo močno, saj gre za vaše premoženje. V naslednjem koraku je potrebno potrditi email naslov. Povezava vodi k vpisu telefonske številke, na katero pošljejo SMS s kodo, ki služi za potrditev telefonske številke. Po tem koraku sledijo identifikacijske informacije, da dokažete svojo identiteto, prav tako kot na banki, ko odpirate račun. Šele po dokazilu identitete, je možno dodati bančni račun, kreditno ali debetno kartico, ter naložit sredstva na Coinbase in opravit prvo investicijo.

Kliknite tukaj in si ustvarite račun še danes!
(Pri uporabi zgornje povezave, dobite Bitcoin v vrednosti 10€)


Pogosto zastavljena vprašanja o Coinbase platformi

Je Coinbase varen za nakup?

Coinbase je največji ponudnik kriptovalut na svetu in ponuja visok nivo varnosti, kljub temu, pa obstajajo možnosti izgube sredstev.

Je Coinbase varen za hrambo kriptovalut?

Kriptovalute je najbolje hraniti v kripto denarnici, zato si prenesite vsaj v Coinbase Wallet mobilno aplikacijo, za vložke nad 1000 EUR, je pa skoraj obvezna fizična hladna denarnica.

Katere kriptovalute nudi Coinbase?

Coinbase nudi več kot 100 kriptovalut. Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple, Solana, Polkadot in ostale, ki ustrezajo njihovim decentraliziranim standardom.

Opozorilo o tveganju pri investiranju v kriptovalute!

 
Investiranje v kriptovalute ima velike potencialne nagrade, vendar tudi visoko tveganje. Preden investirate, se morate zavedati tveganj in biti pripravljeni jih sprejeti. Ne investirajte denarja, ki ga ne morete izgubiti. Informacije na spletni strani Kriptoban.si so namenjene izključno izobraževalnim namenom in niso ponudba za nakup ali prodajo kriptovalut.
Kriptoban.si ne nudi svetovanja pri investiranju in ne daje priporočil za nakup ali prodajo kriptovalut.
Pretekli uspehi niso nujno pokazatelj prihodnjih rezultatov. Investiranje zahteva znanje in potrpežljivost.